Zomersesshin

In samenwerking met het Han Fortmann Centrum geeft
Zen Centrum Nijmegen o.l.v. Dick verstegen sensei zijn Zomerretraite zenmeditatie
van woensdagavond 15 augustus 2018 19.00 uur tot zondagmiddag 19 augustus 2018 ca.16.00 uur. Het thema is:
Samenhang, verbinding en eenheid in het dagelijks leven.
Retraites of ‘sesshins’ vormen voor de wat getrainde ‘zitters’ een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in het hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is. Onze retraites vormen een mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van 4 en een halve dag. Alles gebeurt in stilte. Meedoen verandert je leven.

Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud), lichaamswerk, vier teisho’s (Dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (tuinzitten). De accommodatie en het vegetarische eten in Kloosterhotel ZIN (http://www.zininwerk.nl) in Vught zijn uitstekend. Iedereen heeft een eigen kamer met douche en toilet.

Locatie: Kloosterhotel Zin, Boxtelseweg 58 in Vught
Vergoeding: standaard:€ 525,– minimum inkomen en studenten:€ 395,–, zakelijk: € 595,–.

Zenzondag

Op 25 juni houden we onze eerste zenzondag 🙂
Deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met mediteren én voor mensen die al meditatie-ervaring hebben.
We mediteren 2 korte periodes van 10 min. en aansluitend 2 langere periodes van 25 min., steeds afgewisseld met een loopmeditatie [KINHIN]. We sluiten af met een korte theeceremonie.
Je bepaalt zelf op welk moment je uit wil stappen en we vragen een vrijwillige bijdrage [DANA].
Welkom!

Weekendsesshin

Weekendretraite met Dick Verstegen in samenwerking met het Han Fortmann Centrum van vrijdag 28 april 2017 19.00 uur t/m zondag 30 april 16.00 uur met het thema: De drive van compassie.

logo-hfc

Retraites of ‘sesshins’ vormen voor de wat getrainde ‘zitters’ een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in het hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is.

Onze retraites vormen vanaf het begin een tegelijk mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van vier dagen. Alles gebeurt in stilte. Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud), lichaamswerk, vier teisho’s (dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (tuinzitten).

De accommodatie en het vegetarische eten in Kloosterhotel ZIN in Vught zijn uitstekend. Iedereen heeft een eigen kamer met douche en toilet.

Kosten: standaard: € 335,–,  leden Zen Centrum Nijmegen € 300,– bij inschrijving vòòr 1 februari 2017,  min. inkomen/studenten € 250,– , zakelijk tarief € 395,–

Locatie: Kloosterhotel Zin, Boxtelseweg 58 in Vught

Een rustige herfst

Ik ga reizen door ZO-Azie van  half oktober 2016 tot half januari 2017; het zal dus een rustige herfst worden bij Zen Centrum Oisterwijk. Er starten geen nieuwe introductiecursussen dit najaar. Gelukkig kan de doorgaande groep wel doorgaan dankzij vervanging van de lessen door zenleraar Ilse van Dongen 🙂

167-THICH-NHAT-HANH-WALK

In februari 2017 vinden er weer proeflessen plaats en start er een introductiecursus. Bij minimale aanmelding van 4 deelnemers zal dan ook een mindfulness training starten. Heb je interesse? Vul het aanmeldingsformulier in of stuur een mailtje; in januari krijg je dan zeker een reactie!

Grote Sangadag 3 april

Jaarlijkse bijeenkomst van alle aangesloten sanga’s van de Lotus Zen Centra. Alle cursisten zijn van harte welkom. De dag zit vol inleidingen, workshops, samen mediteren, een lekkere lunch en gezelligheid. De lokatie is Mariënkroon in Nieuwkuijk. Alle informatie vind je in de link hieronder. Ook kun je je hier aanmelden.

http://lotuszencentra.nl/wp-content/uploads/2015/05/Grote-Sangha-Dag-03-04-2016-informatie-mail.pdf

weekendsesshin

Weekend retraite 4-6 maart 2016

logo-hfcIn samenwerking met het Han Fortmann Centrum

Weekendretraite zenmeditatie van vrijdagavond 4 maart 19.00 uur tot zondagmiddag 6 maart ca. 16.00 uur, Thema: Op één of twee benen?

Retraites of ‘sesshins’ vormen voor de wat getrainde ‘zitters’ een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in het hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is. Onze retraites vormen vanaf het begin een tegelijk mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van vier dagen. Alles gebeurt in stilte.

Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud), lichaamswerk, twee teisho’s (dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (tuinzitten). De accommodatie en het vegetarische eten in Kloosterhotel ZIN (http://www.zininwerk.nl) in Vught zijn uitstekend. Iedereen heeft een eigen kamer met douche en toilet.

Kijk voor eerdere teisho’s van Dick hier.

Locatie: Kloosterhotel Zin, Boxtelseweg 58 in Vught (http://www.zininwerk.nl)
Vergoeding: standaard:€ 335,– minimum inkomen en studenten:€ 250,–, zakelijk: € 395-

Training mindfulness

Vanaf januari 2016 kan je bij Zen Centrum Oisterwijk ook deelnemen aan trainingen mindfulness. Een training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Thema’s die aan bod komen zijn de automatische piloot, omgaan met hindernissen / stress, bewustzijn van de ademhaling, aanwezig blijven, toestaan / laten zijn, gedachten zijn geen feiten, en hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen.

image

 

 

Zomerretraite zenmeditatie [sesshin]

Van 12 [avond] tot 16 augustus [middag] vindt de zomerretraite zenmeditatie van Dick Verstegen [Zen Centrum Nijmegen] en Wanda Sluyter [Zen Centrum Eindhoven] plaats in het Kloosterhotel in Vught. Van harte aanbevolen als je een verdieping van je meditatie wilt.

Thema: lichaam, hart en geest

Retraites of ‘sesshins’ vormen voor de wat getrainde ‘zitters’ een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in je hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is.

6usupd7xgbOnze retraites vormen vanaf het begin een tegelijk mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van vier dagen. Alles gebeurt in stilte. Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud en eventueel koanstudie), lichaamswerk, vier teisho’s (dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (we zitten dan in stilte in de tuin).

De accommodatie in Kloosterhotel Zin is zeer goed; iedereen heeft een eigen kamer met eigen douche en toilet. De omgeving is prachtig en het vegetarische eten is uitstekend.

De prijs voor deelname is € 525,– standaard tarief (€ 495 voor leden van Kwan Yin Sangha Nijmegen), € 395 bij draagkrachtkorting (in overleg), € 395 voor studenten en € 595 bij zakelijk tarief.

Als je mee wil doen, schrijf je dan in via de site van Dick: http://www.zennijmegen.nl/2015/04/04/zomerretraite-zenmeditatie/

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, schroom dan niet mij te mailen: jeanne@zenoisterwijk.nl of te bellen: 06 37612243.

ZomerZen

In de zomervakantie doen we iedere woensdagavond om 19.45 uur de ZomerZen: 2 of 3 periodes zazen, afgewisseld met kinhin en afsluitende theeceremonie. Bij mooi weer buiten in de tuin.

De reguliere lessen starten weer op 2 september.