Over mij


Jeanne Oerlemans

Ik ben Jeanne Oerlemans, geboren in 1954. Ik ben meer dan 25 jaar werkzaam geweest in verschillende functies binnen de GGZ, de laatste jaren als casemanager bij een FACT team bij de GGzE.

Ik begon mijn zentraining in januari 2008 met een cursus meditatie bij Zen.nl Eindhoven (nu Zen Centrum Eindhoven) bij zenleraar Wanda Sluyter; deze training sprak mij erg aan maar om mijn beeld te verruimen heb ik uitstapjes gemaakt naar cursussen Vipassana meditatie en TAO zen [een combinatie van lichaamswerk en meditatie]. Ik ben teruggekeerd naar de Japanse zazen omdat dit voor mij de meest zuivere, ‘kale’ aandachts- en inzichtmeditatie is, met vaste rituelen en zonder franje.

Mijn leven is aanzienlijk prettiger geworden sinds ik ging mediteren, het heeft mij veel meer ruimte gegeven. De inzichten die ik opdeed [de kwartjes die vielen] zorgden voor een soort bevrijding. Ik kan mij meer openstellen / blootstellen aan wat zich voordoet, en meebewegen in de flow die het leven is , wetende dat alles ‘goed’ is. Niet goed als een waarde of oordeel, maar goed in de zin van dat het er allemaal mag zijn. Erkennen, aanvaarden en vertrouwen dat het goed is!

In september 2010 begon ik met de opleiding tot zenleraar bij Zen.nl; kreeg coaching hierin van zenleraar Dick Verstegen, die in 2000 zijn eigen centrum voor zentraining en personal coaching startte en dit nu in Nijmegen voortzet. In mei 2014 mocht ik van hem en Wanda mijn bevoegdheid tot het geven van zentraining & coaching ontvangen; voordien heb al verschillende cursussen in Zen Centrum Eindhoven [mee] gegeven.

In november 2015 heb ik de basisopleiding mindfulnesstrainer afgerond en geef ik ook mindfulness trainingen.

Mijn taak als zenleraar bestaat vooral uit het, op allerlei manieren, faciliteren van de mogelijkheid voor cursisten om tot beoefening van meditatie te komen, samen met anderen in de cursus maar vooral ook thuis.

De leraar is als de vinger die naar de maan wijst …

het gaat natuurlijk om de maan!!!