Zomerretraite zenmeditatie [sesshin]

Van 12 [avond] tot 16 augustus [middag] vindt de zomerretraite zenmeditatie van Dick Verstegen [Zen Centrum Nijmegen] en Wanda Sluyter [Zen Centrum Eindhoven] plaats in het Kloosterhotel in Vught. Van harte aanbevolen als je een verdieping van je meditatie wilt.

Thema: lichaam, hart en geest

Retraites of ‘sesshins’ vormen voor de wat getrainde ‘zitters’ een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in je hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is.

6usupd7xgbOnze retraites vormen vanaf het begin een tegelijk mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van vier dagen. Alles gebeurt in stilte. Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud en eventueel koanstudie), lichaamswerk, vier teisho’s (dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (we zitten dan in stilte in de tuin).

De accommodatie in Kloosterhotel Zin is zeer goed; iedereen heeft een eigen kamer met eigen douche en toilet. De omgeving is prachtig en het vegetarische eten is uitstekend.

De prijs voor deelname is € 525,– standaard tarief (€ 495 voor leden van Kwan Yin Sangha Nijmegen), € 395 bij draagkrachtkorting (in overleg), € 395 voor studenten en € 595 bij zakelijk tarief.

Als je mee wil doen, schrijf je dan in via de site van Dick: http://www.zennijmegen.nl/2015/04/04/zomerretraite-zenmeditatie/

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, schroom dan niet mij te mailen: jeanne@zenoisterwijk.nl of te bellen: 06 37612243.